Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Długa (Lang) gate og Długi (Lang)

Długa (Lang) gate og Długi (Lang) torget er også kjent som Kongeveien og tilhører de vakreste gatene i Gdansk. Gaten streker seg fra Gullporten fram til Grønnporten ved Motlawa-elven. Her bodde de rike byborgere, og nesten hvert hus har sin særegen historie. De eldste bygningene stammer fra middelalderen, men de fleste ble bygd i senere tid.
 
Sentrum av Gdansk
Dette er den staseligste bydelen. Sentrum av Gdansk ble for det meste gjenoppbygd etter II. verdenskrig. Gamlebyen er kjent for mange fortidsminner og severdigheter, bl.a. Maria-kirken, Rådhuset og Gullporten. Hovedgata i Gamlebyen faller sammen med Kongeveien som består av Langgata og Langtorget.
 
Parken i Oliwa
Parken i Oliwa er fortryllende vakker med naturen i både regelmessige og frie former. Her kan man finne sjeldne og dyrebare plante- og tresorter, f.eks tulipantre hvis blomster virkelig minner om tulipaner,Coloradoedelgran, Douglasgran, kinesisk einer, hengebjørk, rododendronbusker, tempel tre, edelkastanje, ostrya-tre, oxel (svensk rognetre).
 
Kjennemerke av byen Sopot
Her ser du en av de mest populære rekreasjonsbyggene, kjennemerke av byen Sopot, som består av en tre brygge (den lengste i Europa med sine 511,5 m) og tilhørende plass på fastlandet (20 000 kvm.).
 
Maria-kirken Gdansk
Maria-kirken, den største mursteins kirken i Europa, ble bygd etappevis fra 1343 til 1502. Inne finner du mange fremragende kunstverk fra middelalderen og barokken, bl.a. Pièta i stein fra 1410, kopi av Hans Memlings Dømmedag, opprinnelig malt i 1472, astronomisk klokke laget 1464-1470 av Hans Düringer eller hoved alteret laget mellom 1510 og 1517.
 
Zielona brama w Gdańsku
Før dette praktbygget ble reist, hadde her stått den eldste porten i Gdansk, Kogaporten fra 1300-tallet. Den ble demontert 1564-1568, og i stedet ble det bygd (1568-1571) en ny port i manieristisk stil som står her til dag i dag. Arkitektene var Regnier fra Amsterdam og Hans Kramer fra Dresden, og Grønnporten, som bygget heter, tjente som bolig for monarkene som kom på besøk til Gdansk.